כל היהלומים שלנו טבעיים בלבד - באתר ובחדר התצוגה
כל היהלומים באתר ובחדר התצוגה שלנו הינם יהלומים טבעיים בלבד
YES I DO
צור קשר:
השאר פרטים
השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 1-700-721-721
faq

מרכז מידע

אתה לא מבין ביהלומים, אפילו לא יודע באיזה מחיר להתחיל לחפש. איזה יהלום בקטגוריה טובה ואיזה יהלום בקטגוריה טובה פחות אך מספיק טובה בתכשיט.

ישנם 4 מאפיינים שקובעים משמעותית את מחיר היהלום הנקראים- "The 4C'S". המאפיינים הללו הינם המאפיינים הקובעים את מחירי היהלומים בתעשייה העולמית כולה. כל סוחר מכיר ומתמחר על פיהם, וגם אתה, כצרכן, צריך לשאול מהם מאפייני היהלום אותו מציעים לך ועל פי זה לעשות את הבחירה הנכונה עבורך במסגרת תקציבך.

4 המאפיינים הם: משקל, צבע, ניקיון, ועיבוד (עבודה) של היהלום.

לעזרה נוספת ושאלות, התקשרו ונעזור לכם: 1-700-721-721 

 

מרכז מידע יס אי דו
משקל היהלום (Carat)

לכל יהלום קטן ככל שיהיה יש מחיר. המחירים הם לפי המשקל ומסווגים לפי קבוצות משקל, ככל שקבוצת המשקל עולה המחיר עולה בהתאם. קבוצות המשקל משתנות בהתאם לגודל היהלום. כמו שבמטבע של 1 שקל יש 100 אגורות ב- 1 קראט יש 100 נקודות. כלומר 50 נקודות הינם 0.50 קראט (1/2 קראט).

צבע היהלום (Color)

צבע היהלום הינו שילוב של תכונות כימיות בגביש הפחמן, יסוד היהלום. כשפוגעת ביהלום קרן אור- שילוב של תכונות כימיות ואופטיות, הם שקובעים את צבע היהלום. צבעם של רוב היהלומים הוא בדרגות שונות של צבע צהוב. רק מיעוטם נראה כצבע לבן או צבע "פנסי" כגון ורוד, ירוק, תכלת,חום ועוד...

ניתן לחלק את הצבעים ל- 2 קבוצות:

א. יהלומים חסרי צבע- מתחילים בצבע לבן וממשיכים עד לצבע צהוב בהיר  

ב. יהלומים בעלי צבע מיוחד.

על מנת להפריד בין גווני הצבעים של היהלומים חסרי הצבע-  דורגו צבעי היהלומים מהיהלום הלבן ביותר, חסר הצבע לחלוטין, ועד לצבע הצהוב החזק, שהוא כמעט הבהיר מבין הצבעים המיוחדים- צבעי הפנסי, באותיות השפה האנגלית. כך ש- D הינו הצבע הלבן,הצלול וחסר הצבע ביותר ואילו Z הינו הצבע הצהוב ביותר בקבוצת חסרי הצבע. בקבוצה זו ככל שהיהלום לבן יותר כך הוא יקר יותר.

D  E   F   G   H   I   J   K   L   M … Z ,    Fancy Yellow

ניקיון (Clarity)

אין בטבע יהלום נקי לחלוטין. בכל היהלומים ישנם פגמים קטנים גם עם גודלם הוא מקרוסקופי, ככל שתגדל עוצמת המיקרוסקופ כך יתגלו פגמים זעירים נוספים, שהם חלק מתהליך היווצרותו של היהלום. לפי כך נקבעו כללים בין לאומיים לקביעת ניקיונו של היהלום המתייחסים להגדלה של פי 10.

קבוצת הניקיון הגבוהות ביותר הינם FL ו- IF וקבוצת הניקיון הנמוכה ביותר הינה I:

I3     I2     I1     SI3     SI2     SI1     VS2     VS1     VVS2     VVS1     IF     FL

 

(FL (Flawless - חסר פגמים לחלוטין, חיצוניים ופנימיים.

(IF (Internally Flawless - החלק הפנימי של היהלום חסר פגמים לחלוטין.

VVS2 - VVS1 – הפגמים כה קטנים שקשה לראותם בהגדלה של פחות מפי 10.

VS2 - VS1-  פגמים קלים שלא ניתן לראותם ללא הגדלה אך קל לראותם בהגדלה של פי 10.

SI3 - SI2 - SI1 - פגמים שניתן לראותם בקלות בהגדלה של פי 10. ההבדל ביניהם הוא בדרך כלל בגודל הפגם, מספרם ומיקומם.

I3 - I2 - I1- פגמים שניתן לראותם ללא אמצעי הגדלה. כאשר- I1 הינו פגם שקשה במקצת למצוא והיהלום הינו בעל ברק ושקיפות טובה.   

 

כשמתווסף המונח CE לאחד ממונחי הניקיון זה אומר שהיהלום עבר טיפול לשידרוג הניקיון שלו.

לדוגמא: אם רשום VS2-CE זה אומר שהיהלום הנוכחי עבר טיפול לשידרוג הניקיון, לשידרוג המראה והניצוץ. ניקיונו קודם היה בדרגה נמוכה יותר כדוגמא - I1 ועכשיו, אחרי הטיפול ניקיונו שודרג ל- VS2.

ליטוש/ גימור (Cut)

המראה הסופי של היהלום. המראה הסופי של היהלום מגולם בסימטריה ובפרופורציות שבין מידות וזוויות חלקי היהלום והצחצוח של הליטושים שלו שיחד מבטאים את החזר האור, הניצוץ שלו. גימור לא טוב של יהלום יכול להתבטא ביהלום עמום וחסר ברק.

יהלום בליטוש שטוח-  ליטוש יהלום שגימורו הסופי בעל קוטר ומראה של יהלום גדול יותר מיהלום במשקל זהה בליטוש אידיאלי, אך החזר האור שלו הינו כלפי החלק התחתון של היהלום ולכן חלקו הולך לאיבוד.

יהלום בליטוש אידיאלי- ליטוש יהלום בפרופורציות הטובות ביותר להחזר קרני האור והניצוץ.

יהלום בליטוש עמוק- ליטוש יהלום שגימורו הסופי בעל קוטר ומראה של יהלום קטן יותר מיהלום במשקל זהה בליטוש אידיאלי. בליטוש זה החזר האור שביהלום יקטן ככל שעומק היהלום עולה. קרני האור נשברים ויוצאים דרך החלק התחתון של היהלום.

הסימטריה מבוטאת במונחים בין- לאומיים כאשר המעולה/ אידיאלי ("Excellent") הוא הטוב ביותר והנמוך ביותר הינו ה- "Poor".

Poor          Fair          Good          Very- Good          Excellent

תעודה גמולוגית

המכונים הגמולוגים השונים בעולם, כל אחד לפי שיטתו, מנפיקים תעודות גמולוגיות ליהלומים. המכונים הגמולוגיים אינם עוסקים בתמחור או הערכת שווי היהלום אלא באיתור המדויק של כל הפגמים ביהלום וסימונם בתעודה תוך כדי קביעת איכות דרגת הניקיון, הצבע ואיכות הליטוש על פי מדדים קבועים. המכונים הינם גופים אובייקטיביים, שאינם מעורבים בהליך המסחרי ולכן הם קובעים את איכות היהלומים באופן מקצועי ופרטני ללא משוא פנים.

ממצאים (ממצאי תעודה) הינם התשובות שהתקבלו מהמכון הגמולוגי המציינים את איכות  היהלום. ממצאים אלו מתקבלים בדף מודפס עם לוגו של המכון הגמולוגי. על מנת לקבל תעודה גמולוגית מיוחדת, מודפסת ועמידה יש ליצור קשר עם המשרד ולבצע הזמנה.

מכונים לדוגמא:

GIA    EGLI    IGL    HRD

זהב

יש להבדיל בין קראט המסמל את משקל היהלומים המסומן-(Carat) C  לבין קראט המסמן טוהר זהב המסומן- (Karat) K.

הזהב הינה מתכת יקרה ורכה מידי לעיבוד ולכן כבר בתקופות קדומות נהגו לצרף לזהב מתכות זולות, שהפכו אותה למתכת קשה יותר אך נוחה לעיבוד. טוהר הזהב נמדד באחוזים כאשר  100% זהב טהור שווה ל- 24K.

וכך נעשה החישוב:

24K= 100% זהב טהור ו-0 סגסוגת של מתכות.

21K= 21/24 כלומר 87.5% זהב טהור ו- 12.5% סגסוגת של מתכות. (מסומן גם כ- 875K)
18K= 18/24 כלומר 75% זהב טהור ו- 25% סגסוגת של מתכות. (מסומן גם כ- 750K)
14K= 14/24 כלומר 58.5% זהב טהור ו- 41.5% סגסוגת של מתכות. (מסומן גם כ- 585K)
9K= 9/24  כלומר 37.5% זהב טהור ו- 62.5% סגסוגת של מתכות. (מסומן גם כ- 375K)

 

ישנם אנשים/ נשים רגישים למתכות ולעיתים גם לזהב- לרוב הרגישות אינה נובעת מהמתכת זהב אלא מהסגסוגות המצורפות אליה. לכן, יש לציין בפני הנציג כי ישנה רגישות למתכות וכך מתבצע תהליך ערבוב המתכות באופן שמצרפים במיוחד מתכות עדינות שימנעו את הרגישות.

יהלומים משודרגים

יהלומים משודרגים נקראים גם יהלומים מטופלים ישנם טיפולי ניקיון היהלום-( Clarity Enhanced(CE וטיפולי צבע היהלום Color-Enhanced .

בכל יהלום בטבע קיימים פגמים,זעירים ככל שיהיו, אין יהלום שהוא נקי לחלוטין. הפגמים ביהלום נמדדים לפי 12 רמות פגמים הנקראים ככללם -"ניקיון היהלום". דירוג ניקיון היהלום הגבוהה ביותר הוא  IF והנמוך ביותר הינו I3. יהלומים משודרגים הינם יהלומים טבעיים לחלוטין שהגיעו מבטן האדמה והפגמים שלהם מתבטאים בשברים ששוברים את קרני האור.  

ע"י טכנולוגיה ברמה גבוהה יש אפשרות להפחית את מראה הפגמים באמצעות חומר מיוחד ושקוף המתמלא באופן אחיד במקום הפגם ונותן לאור לחדור דרכו ולהחזיר אור כמעט ברמה זהה לזו של היהלום. 

התוצאה המתקבלת כתוצאה משיפור האיכות הינה בעלת ברק וניצוץ כשל יהלום טיבעי. כלומר ייתכן ויהלום טיבעי שאיכותו היתה נמוכה כ- I2- I1, לאחר שיעבור שידרוג נקיון ניקיונו יהיה SI1 או VS2 בדיוק כשל יהלום טבעי ברמה זו. 

טיפול בתכשיטים

אנו ממליצים על ניקוי וחידוש התכשיט אצל אנשי מקצוע מומחים. זהב הינה מתכת רכה ועדינה שיהלומן או תכשיטן יודע לשמר ולהשביח ע"י חומרים ומכשור המתאים, באופן הטוב ביותר ולאורך זמן.

עם זאת ניתן לנקות תכשיטים גם בבית, באופן הבא:

- יש להשרות את התכשיט במים חמים עם סבון נוזלי, כדוגמת סבון כלים.

- יש לערבב בעדינות בתוך תמיסת הסבון ואז לשטוף במים חמים ביסודיות. בעת הניקיון יש לוודא שפתח הכיור סגור.

- ניתן, בעת הצורך להשתמש במברשת עם מרקם סיבים עדין.
- לסיום, יש לנגב היטב את התכשיט במטלית עדינה ורכה, שאינה משאירה סיבים וחוטים.

עם זאת, נמליץ לבקר מדי פעם בחנויות תכשיטים מקומיות שיחדשו את התכשיט ויהדקו את היהלומים לטבעת על מנת להבטיח שלא יפלו, במיוחד אם נעשו שינויים בתכשיט כגון תיקון מידה וכו'...  

המידע נכון לגבי כל תכשיטי הזהב שמשובצים ביהלומים כגון: תליונים, עגילי יהלומים, טבעת אירוסין וצמידי זהב משובצי יהלומים.

יהלומי דמים

יהלומי דמים / יהלומי מריבה הם יהלומים שמקורם באזורים מסוימים באפריקה שבשליטת כוחות או פלגים המתנגדים לממשלות לגיטימיות שזכו להכרה בינלאומית. פלגים אלו מממנים פעילויות צבאיות ומלחמות בניגוד לממשלות אלה, או בניגוד להחלטות מועצת הביטחון שעיקרם באנגולה, סיירה לאונה וקונגו. על אף שהיקפו של הסחר ביהלומי הדמים הינו מצומצם מאוד ( פחות מ- 4%) עלה הנושא לדיון ציבורי נרחב וב- 1998 הכיר האו"ם בחומרת המסחר ביהלומים אלו.

מניעת חדירתם של יהלומי מריבה למעגל הסחר העולמי והלגיטימי ביהלומים הביא בשנת 2000 להקמתו של פורום נציגי ממשלות המכונה "אמנת קימברלי". פורום זה מנהל מעקב, תיעוד ובקרה על תנועת יהלומי הגלם בעולם, לפיו כל יבוא / יצוא יהלומי גלם מחויב בתעודה רשמית של המדינה המייצאת. ישראל הייתה המדינה הראשונה שהתחילה בתהליך זה.

ייס איי דו מקפידה ומתחייבת בכל רכישה כי כל היהלומים שברשותה מגיעים ממקור טהור בלבד תוך כדי שמירת הנהלים של אמנת קימברלי.